Hulp bij overgangsklachten

De overgang is een fase in het leven van een vrouw, die circa 5 tot 10 jaar kan duren en soms langer. Het is een fase die vaak gepaard gaat met verschillende klachten. Deze overgangsklachten kunnen bestaan uit: opvliegers, nachtzweten, slecht slapen, stemmingsklachten, angstklachten, concentratieproblemen, vaginale droogte, veranderingen in libido, ongewenste gewichtstoename/ overgewicht, overmatig menstrueel bloedverlies, spier- en gewrichtsklachten en hoofdpijn. Een behoorlijke verzameling (uiteenlopende) klachten dus, en eerlijk is eerlijk, ze zijn nogal vervelend.                                                        Erkenning en passende hulp kan daarom een groot verschil maken.

Het vinden van de juiste hulp

Veel vrouwen van 40 tot 60 jaar zijn tijdens de (vroege) overgang op zoek naar hulp, maar weten niet zo goed waar te beginnen. Zo kan het zijn dat je al hulp hebt gezocht voor één of meer van de eerder genoemde klachten en dat er vervolgens niet direct aan de overgang is gedacht. Het kan ook zijn dat het wel duidelijk is dat je klachten door de overgang komen, maar dat je hier moeilijk grip op krijgt. Bij Teladoc Health zijn we gespecialiseerd in overgangszorg op maat. Onze artsen zijn ervaren op het gebied van de overgangszorg en op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen en onderzoeken. Ze kunnen goed inschatten of jouw klachten te maken kunnen hebben met de overgang en geven je een passend en gedegen advies.

Hoe verloopt een consult?

Tijdens een consult met een arts wordt jouw persoonlijke situatie uitvoerig bekeken. Een consult duurt 45 minuten, zo is er voldoende tijd om alle informatie goed door te spreken. Mocht er aanvullende hulp nodig zijn van een diëtist of mental coach dan kan er een consult worden ingepland met een van onze professionals. Als medicatie wenselijk lijkt, dan zal onze arts je hierover uitgebreid voorlichten en je adviseren.

Plan een consult in met één van onze professionals

Heb jij overgangsklachten waar je hulp bij zoekt, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Of heb je al verschillende adviezen en/of behandelingen geprobeerd en behoefte aan aanvullende hulp? Bij Teladoc Health zijn onze artsen 24/7 beschikbaar voor een persoonlijk consult. Er zijn geen wachttijden en we zorgen snel voor een eventuele doorverwijzing naar een andere Teladoc Health professional zoals een diëtist of mental health coach. Kortom, onze zorgprofessionals van Teladoc Health voorzien jou op korte termijn van een advies op maat en zorgen snel voor eventuele aanvullende hulp op het gebied van voeding en mentale gezondheid bij jouw overgansklachten.

Waarom Teladoc?

Bij Teladoc hebben we jarenlange ervaring met digitale zorg op afstand. Dit heeft geresulteerd in een professioneel en ervaren team van artsen, mental coaches en leefstijladviseurs waarbij een persoonlijke benadering en hoge kwaliteit centraal staan. In combinatie met de inzet van slimme technologieën, kunnen wij u de beste zorg op afstand bieden.