Informatie voor zorgprofessionals

Teladoc Health Nederland biedt een aanvullende online dienst aan op de al bestaande huisartsenzorg. Wij helpen mensen met hulpvragen op het gebied van leefstijl (zoals voeding, beweging en mentale gezondheid) en de overgang. Daarnaast geven wij advies aan mensen die wat betreft hun medische klacht even niet meer weten welke volgende stap ze binnen het Nederlandse zorgsysteem moeten zetten. Kortom, wij zijn er voor mensen met hulpvragen die wat meer tijd dan gebruikelijk vergen en waarbij een advies alleen vaak afdoende is.

 

Wie zijn wij

Teladoc Health Nederland is een online zorginstelling die onderdeel is van Teladoc Health International. Op internationaal niveau is online gezondheidszorg al langere tijd een waardevolle aanvulling op de beperkte capaciteit van de reguliere gezondheidszorg. Teladoc Health International is een gerenommeerde internationale medische instelling met veel ervaring, kennis en kunde op dit gebied. Teladoc Health Nederland voldoet aan alle landelijke richtlijnen en ons zorgteam bestaat uit Nederlands gecertificeerde en ervaren huisartsen, diëtisten en mental coaches.

Wat wij doen

Onze zorgprofessionals geven online, telefonisch of door middel van een videogesprek, advies op het gebied van leefstijl (zoals voeding, beweging en mentale gezondheid) en de overgang. Daarnaast geven zij advies als mensen niet meer weten welke volgende stap ze binnen het Nederlandse zorgsysteem moeten zetten. Deze online gezondheidszorg is toegankelijk via een aantal werkgevers en voor mensen die een abonnement op onze service hebben via Vodafone. Mensen kunnen op de zeer korte termijn, soms nog dezelfde dag, online een afspraak inplannen. Onze huisartsen zijn 24/7 beschikbaar voor een consult. Zo nodig worden er vervolgafspraken ingepland.

Wat doen wij niet?

Mochten wij tijdens een consult de indruk krijgen dat verdere, aanvullende diagnostiek nodig is of dat een behandeling gewenst is die verder gaat dan alleen een advies, dan zullen wij (terug)verwijzen naar de eigen huisarts of een andere gepaste zorgprofessional in de eerste lijn. Wij zijn dus geen vervanging van de huisarts, maar zijn binnen de Nederlandse gezondheidszorg een waardevolle aanvulling op de huisartsenzorg.

Hoe kan ik verwijzen?

Onze service is vrij toegankelijk voor elke inwoner van Nederland. Een verwijsbrief is niet nodig. Er kan een afspraak worden ingepland via onze website of app middels het (gecreëerde) persoonlijke account. Bij het maken van een afspraak kan er via een toestemmingsformulier worden aangegeven of er een kopie van het consultverslag naar de eigen huisarts wordt gestuurd.