Verhaal van Kristel Essers

Kristel Essers

Wie ben ik

Mijn naam is Kristel, ik ben 27 jaar oud en woon samen met mijn vriend, 2 katten en een goudvis in een prachtig huisje in Leiderdorp. Oorspronkelijk kom ik uit Ede, maar voor mijn studie ben ik verhuisd naar Amsterdam en daarna dus voor de liefde naar Leiden.

Antwoord op uiteenlopende vragen over voeding en gezondheid

Ik heb mijn studie voeding & diëtetiek gevolgd in Amsterdam. Daar heb ik mijn afstudeerscriptie geschreven over voeding tijdens dialyse in opdracht van Diëtisten Nierziekten Nederland. Na mijn afstuderen ben ik vrijwel meteen aan het werk gegaan bij Teladoc. Daarnaast werk ik ook nog in de eerste lijn, waar ik patiënten in de praktijk zie en behandel. Ook ben ik in de avonduren bezig met het behalen van mijn diploma als kinderdiëtist. Mijn interesses liggen vooral bij maagdarmklachten en vrouwgerelateerde onderwerpen: voeding tijdens de zwangerschap, borstvoeding, PCOS en voeding tijdens en na de menopauze. Maar daarnaast kan je bij mij ook gewoon terecht voor al je andere vragen en problemen op het gebied van voeding, gezondheid en afvallen of aankomen.

Videocall of telefoongesprek, net wat de cliënt het prettigst vindt

Ik ben dus diëtiste, dat houdt in dat ik het stukje voeding op mij neem. Wanneer mensen vragen hebben over voeding, dan kunnen ze bij mij terecht. Dan plannen we een videogesprek of gewoon een telefoongesprek in, afhankelijk van wat de voorkeur is van de cliënt. In dat gesprek kunnen zij dan alle vragen stellen die zij hebben op het gebied van voeding en gezondheid, en ik probeer hen hier zo goed mogelijk bij te helpen. Indien gewenst plannen we dan een vervolgafspraak in waarin we kunnen kijken hoe het is gegaan. Ook werken we veel met het Get Fit Programma, dit is een vooropgezet programma wat mensen kan helpen om gewicht te verliezen met gezonde voeding. Als ik een consult heb voor het Get Fit programma, dan leg ik uit hoe het programma werkt en geef ik nog wat persoonlijke adviezen en tips aan de cliënt mee.

Mensen bereiken die wellicht anders nooit naar ons toe waren gekomen

Het leukste aan werken bij Teladoc vind ik dat we de zorg laagdrempelig maken. Niet iedereen zet makkelijk de eerste stap om bijvoorbeeld naar een diëtist of naar een mental health coach te gaan. Doordat wij de zorg online aanbieden, is het makkelijker voor mensen om een consult te boeken en het gesprek aan te gaan. Zo kunnen wij mensen bereiken die in de eerstelijns praktijk misschien nooit naar ons toe waren gekomen. Verder is het ook ontzettend prettig dat er de mogelijkheid is om hybride te werken. Ik heb thuis een kantoor gemaakt, zodat ik kan afwisselen tussen thuis en op kantoor in Amsterdam werken.

Echt wat kunnen betekenen voor mensen, daar krijg ik energie van

Als je aan het einde van een consult te horen krijgt: ‘Bedankt voor je adviezen, hier ben ik echt mee geholpen!’ dan geeft dat altijd weer een fijn gevoel, het idee dat je echt wat kan betekenen voor de cliënt. Maar ik heb bijvoorbeeld ook weleens een mevrouw aan de lijn gehad die zichzelf ontzettend naar beneden praatte, terwijl zij juist heel goed bezig was met gezonde maaltijden en flink sporten. Dan is het ook fijn om iemand het gevoel te geven dat hij of zij juist ontzettend goed bezig is, zodat wanneer iemand aan het einde van het gesprek juist weer motivatie heeft om verder te gaan en trots is op wat hij of zij tot nu toe bereikt heeft.

Fijn team

De sfeer binnen Teladoc ervaar ik als ontzettend fijn, doordat we nog een relatief klein bedrijf zijn heeft iedereen goed contact met elkaar. En als je iemand even wilt spreken, loop je zo bij elkaar langs op kantoor. Of plan je even een videocall in, als je een vraag hebt voor een van onze collega’s in bijvoorbeeld Spanje 😊.

Wat zou je zeggen tegen iemand die eraan denkt om deel uit te maken van Teladoc Health?

Doen! Het is een fijn bedrijf om te werken. Het werk zelf is leuk en dankbaar en je bereikt ontzettend veel verschillende doelgroepen. En daarnaast is het dus heerlijk om af en toe vanuit huis te kunnen werken. Ook hebben we sinds kort een prachtig nieuw kantoor in Amsterdam, dus mocht je liever op kantoor werken, dan is daar ook alle ruimte voor.