Nieuws

7 september 2023

Persbericht

Vodafone en Teladoc Health lanceren Health-e:  een alles-in-één online gezondheidsservice

24/7 toegang tot een online dokter

Utrecht, 7 september 2023 – Vanaf vandaag is Health-e beschikbaar, een innovatieve online gezondheidsservice met onder andere 24/7 toegang tot een dokter. Health-e is een alles-in-één app die particuliere klanten van Vodafone toegang biedt tot medisch-, mentaal- en welzijnsadvies. Kinderen en/of partners kunnen ook gebruik maken van de service, allemaal op één abonnement. Health-e is beschikbaar waar en wanneer dan ook en zorgt voor meer regie op gezondheid door digitale innovatie. 

24/7 online gezondheidsservice
Eén van de voornaamste kenmerken van Health-e is het 24/7 toegankelijk maken van online huisartsen. Gebruikers en hun gezinsleden kunnen advies inwinnen bij in Nederland geregistreerde huisartsen en gezondheidsprofessionals. De app biedt ook de mogelijkheid om overdag gemakkelijk en laagdrempelig online consulten te plannen. Bijvoorbeeld met professionele coaches voor mentale ondersteuning en diëtisten die helpen om de leefstijl en het welzijn te bevorderen. Vodafone is hiervoor een samenwerking aangegaan met Teladoc Health, wereldleider in virtuele zorg met 20 jaar ervaring op het gebied van online gezondheidsdiensten en digitale innovatie.

VodafoneZiggo is continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten om klanten plezier en vooruitgang met elke verbinding te bieden. Wij geloven dat slimme technologieën en innovatieve toepassingen een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij. Zo ook op het gebied van gezondheidszorg, waar het steeds belangrijker wordt om in te zetten op preventie en het behouden van een goede gezondheid. Health-e helpt onze klanten op een eenvoudige manier door 24/7 online toegang te geven tot huisartsen waar en wanneer ze willen”, aldus Fleur van Beem, Executive Director Strategy, Insights & Digital Transformation bij VodafoneZiggo.

Focus op leefstijl en preventie
We zien een toenemende behoefte aan ondersteuning bij een gezonde leefstijl, Health-e voorziet in deze behoefte. Health-e is geen vervanging voor de huisarts, maar bedoeld als aanvulling. De focus ligt op leefstijl, preventie en het beantwoorden van zorgvragen waarvoor een bezoek aan de eigen huisarts wellicht niet noodzakelijk is. Indien er sprake is van spoedeisende hulp of chronische aandoeningen blijft de reguliere gezondheidszorg het eerste aanspreekpunt.

Stefan Scheepers, algemeen directeur Teladoc Health: “We zijn er trots op om Health-e samen met Vodafone in Nederland te lanceren. Met meer dan 20 jaar ervaring weet Teladoc Health als geen ander hoe persoonsgerichte virtuele zorg van waarde kan zijn. Health-e gaat gebruikers helpen om fysiek en mentaal hun gezondste leven te leiden.”
De service wordt aangeboden door Vodafone en geleverd door Teladoc Health. Health-e zal initieel beschikbaar zijn voor particuliere Vodafone klanten en het is de ambitie om op langere termijn de gezondheidsservice voor heel Nederland beschikbaar te maken.
Voor meer informatie over Health-e, ga naar https://www.vodafone.nl/health-e

 

 

 

 

 

 

 

Persmaterialen

Noot voor de redactie: 

Bij persvragen en/of interviewverzoeken kunnen journalisten contact opnemen via:

Over Vodafone:
Vodafone Nederland is het tweede mobiele telecommunicatiebedrijf in Nederland op basis van omzet en winstgevendheid en heeft nagenoeg 5,5 miljoen klanten sinds 31 maart 2023. De kantoren zijn onder andere gevestigd in Utrecht, Eindhoven en Maastricht. Vodafone Nederland maakt deel uit van VodafoneZiggo, een 50/50 joint venture van Vodafone Group en Liberty Global. Vodafone Group is in omzet een van ’s werelds grootste mobiele telecommunicatiebedrijven, met meer dan 300 miljoen mobiele klanten, 28 miljoen vaste-breedbandklanten, meer dan 22 miljoen tv-klanten en verbond meer dan 160 miljoen IoT apparaten, sinds 30 juni 2022. Vodafone heeft mobiele netwerken in 21 landen en werkt wereldwijd samen met 48 mobiele netwerken. Voor meer informatie, ga naar www.vodafoneziggo.nl

Over Teladoc Health:
Teladoc Health stelt mensen wereldwijd in staat om hun gezondste leven te leiden door de zorgervaring te transformeren met de inzet van virtuele zorg en digitale innovatie. Met meer dan 5.000 werknemers biedt Teladoc Health diensten aan in meer dan 175 landen in samenwerking met verschillende organisaties, ziekenhuizen, zorgstelsels en verzekeringsmaatschappijen. Teladoc Health maakt hierbij gebruik van twee decennia aan expertise en persoonsgerichte oplossingen, om de focus te leggen op preventie en een gezonde leefstijl. Kijk voor meer informatie op www.teladochealth.nl of volg ons op LinkedIn.